Joannes (NL)

Prof Joannes Thuy studeerde aan het Lemmensinstituut te Mechelen en Leuven, de Koninklijke Beiaardschool te Mechelen, en aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hierna studeerde hij Muziektherapie bij Ad Haans in Venray (NL). In de USA (UCLA) behaalde hij een Master’s Degree (MA) in Musicology, op een proefschrift over Filmmuziek, en promoveerde er later Cum Laude tot Doctor (PhD) in Musicology & Psychology of Music op een proefschrift over “De Invloed van Muziek op de Menselijke Hersenen en het Geheugen”. Aan het New York Training Centre (USA) behaalde hij het diploma Master-Practitioner in Neuro-Linguïstic Programming (NLP) en Communication. Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, Nederlandse Beiaardschool, studeerde hij bij Gijsbert Kok and Frans Haagen en behaalde hij With Honors het einddiploma Bachelor of Music in Carillon Music.

Joannes is beiaardier in Temse en gastbeiaardier in Sint-Niklaas en bespeelt in Nederland de carillons van Amersfoort (OLV Toren en Belgenmonument), Den Haag (Vredespaleis) en jaarlijks het Porter Memorial Carillon in Dallas, Texas, USA .

2012-Amersfoort_Bells (6) Carillon OLV Toren, Amersfoort NL

Joannes Thuy was gedurende 30 jaar organist-titularis van de Sint-Carolus Borromeuskerk te Antwerpen. Vanaf 1974 was hij Senior Producer en Projectleider bij de Belgische Radio & TV. Als Muziektherapeut werkte hij in de psychiatrische klinieken van Venray (NL) en Sint-Niklaas (BE). Hij was docent aan diverse muziekacademies en aan het RITS (Film- en TV, Erasmus Hogeschool, Brussel). Thuy was sinds 1996 Gastprofessor aan de Universiteit Gent (BE) waar hij in de Vakgroep Communicatiewetenschappen o.m. Filmmuziek en Audio-Visuele Beroepstechnieken doceerde. Als musicus gaf hij talrijke concerten in binnen- en buitenland en componeerde film- en toneelmuziek.

Van 2000 tot 2003 was Joannes Thuy Woordvoerder en Adviseur voor de Belgische Minister van Justitie, Marc Verwilghen. Hierna werkte hij tot eind 2013 als Internationaal Woordvoerder en Hoofd Unit Communicatie voor Eurojust, het Europese Unie Justitie Agentschap voor Gerechtelijke Internationale Coördinatie & Samenwerking in Den Haag. Momenteel is hij Expert voor de Europese Commissie in Brussel.

MensaMemberLogo

Joannes Thuy is lid van Mensa International en Vice-Voorzitter van Mensa België

 

 

Advertisements